Για να είναι ασφαλισμένο το όχημά σας σε περίπτωση που ταξιδέψετε με αυτό στο εξωτερικό, θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί από την ασφαλιστική σας την ανάλογη πράσινη κάρτα.

 

Η διαδικασία της έκδοσής της είναι πλέον πολύ εύκολη και άμεση. Εάν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητό σας στο εξωτερικό αλλά δεν γνωρίζετε πότε ακριβώς, μπορείτε να ζητήσετε από τον ασφαλιστή σας να σας την εκδώσει για όλη την χρονική διάρκεια του ασφαλιστηρίου σας. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες σήμερα μπορούν να εκδόσουν πράσινη κάρτα πέρα του ενός μηνός που ίσχυε παλαιότερα.

 

Επίσης, οι περισσότερες ασφαλιστικές δεν χρεώνουν την έκδοση πράσινης κάρτας. Ρωτήστε τον ασφαλιστή σας εάν υπάρχουν έξοδα για την έκδοσή της.

 

Προσοχή!!! Μην ταξιδέψετε στο εξωτερικό χωρίς πράσινη κάρτα. Σε περίπτωση ατυχήματος δεν θα καλυφθείτε για οποιαδήποτε ζημιά και σε περίπτωση ελέγχου από την τροχαία θα υπάρχει πρόστιμο ή ακόμη και ποινικές κυρώσεις, ανάλογα με την χώρα στην οποία βρίσκεστε.

 

Τέλος, το πιθανότερο είναι η πράσινη κάρτα από την ασφαλιστική σας να μην ισχύει για επιπλέον προαιρετικές καλύψεις πέρας της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων. Ενημερωθείτε από την ασφαλιστική σας σχετικά με αυτό πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό με το αυτοκίνητό σας.