Σε περίπτωση που έχετε κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητό σας, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε εάν υπάρχει κάποιος που μπορεί να έχει τραυματιστεί έστω και ελαφρά και να ειδοποιήσετε ασθενοφόρο εάν χρειάζεται.

 

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να ειδοποιήσετε την τροχαία. Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά τουλάχιστον σε περίπτωση που δεν ευθύνεστε για το ατύχημα, σας συνιστούμε να το κάνετε. Και αυτό γιατί εάν μετακινηθούν τα αυτοκίνητα από τον τόπο ατυχήματος και δεν καταγραφεί το συμβάν από την τροχαία, τότε δεν θα είναι εύκολο να αντικρούσετε την δήλωση του άλλου εμπλεκόμενου σε περίπτωση που δεν αποδέχεται την ευθύνη του. Επίσης, καλό θα ήταν να τραβούσατε και μερικές φωτογραφίες στον τόπο του ατυχήματος πριν μετακινηθούν τα αυτοκίνητα.

 

Στην συνέχεια θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστή σας να τον ενημερώσετε για το ατύχημα και το πως έγινε, καθώς μπορεί να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες. Εξηγήστε του αναλυτικά για το πως έγινε το συμβάν και εάν είναι δυνατόν, ζητήστε του να έρθει στο σημείο του ατυχήματος. Η παρουσία του μπορεί να λύσει πολλά θέματα που μπορεί να προκύψουν, καθώς επίσης θα σας βοηθήσει στις όποιες διαδικασίες.

 

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν φροντίδα ατυχήματος. Ελέξτε εάν την έχετε ως παροχή στο ασφαλιστήριό σας. Ενα υπάρχει, τότε θα πρέπει να την καλέσετε. Καλώντας την φροντίδα ατυχήματος, θα έρθει η συνεργαζόμενη με την ασφαλιστική σας οδική βοήθεια, θα σας πάρει δήλωση ατυχήματος και θα βγάλει φωτογραφίες από τον τόπο του συμβάντος. Ζητήστε και από τον οδηγό του άλλου οχήματος να κάνει το ίδιο με την δική του φροντίδα ατυχήματος. Αυτο θα κάνει πιο εύκολες και θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την αποζημίωσή σας

 

Τέλος, σε περίπτωση που δεν μπορεί να μετακινηθεί το αυτοκίνητό σας λόγω του ατυχήματος και στο συμβόλαιό σας έχετε την κάλυψη μεταφοράς από ατύχημα, τότε η οδική βοήθεια θα σας μεταφέρει το όχημά σας δωρεάν στο συνεργείο ή το φανοποιείο της επιλογής σας.

 

Εάν δεν γνωρίζετε αν έχετε φροντίδα ατυχήματος και μεταφορά από ατύχημα, ρωτήστε τον ασφαλιστή σας να σας ενημερώσει σχετικά. Είναι από τα βασικά που θα πρέπει να γνωρίζετε για τις ασφαλιστικές καλύψεις σας, καθώς είναι τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση ατυχήματος.