Σε περίπτωση που έχετε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε την τροχαία να καταγράψει το συμβάν και να διαπιστώσει πως το άλλο όχημα είναι ανασφάλιστο. Μπορεί ο ιδιοκτήτης του άλλου οχήματος να επιβαρυνθεί με πρόστιμο, αλλά εσείς θα αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Εάν δεν γίνει η καταγραφή από την τροχαία, είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσετε να αποζημιωθείτε είτε από την ασφαλιστική σας, είτε από το επικουρικό.

 

Στην συνέχεια, εφόσον έχετε στο συμβόλαιό σας κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα, θα πρέπει να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας και να προχωρήσετε τις διαδικασίες για την αποζημίωσή σας. Η ασφαλιστική σας, πρώτα θα σας αποζημιώσει και στην συνέχεια θα απαιτήσει τα χρήματα από το επικουρικό ή τον ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος. Πάντως εσείς δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάποια επιπλέον διαδικασία. Η αποζημίωση για κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα, δεν μπορεί να ξεπερνάει την αξία του οχήματός σας. Επίσης, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην αποζημίωση όταν υπάρχουν απαιτήσεις για σωματικές βλάβες. Ρωτήστε τον ασφαλιστή σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Σε περίπτωση που δεν έχετε στο συμβόλαιό σας κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στο επικουρικό για την αποζημίωσή σας και πιθανότατα να χρειαστείτε έναν δικηγόρο να σας δώσει συμβουλές για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε. Η διαδικασία αποζημίωσης από το επικουρικό, είναι συνήθως χρονοβόρα. Γι' αυτό καλό θα ήταν σε περίπτωση που δεν έχετε κάλυψη από ανασφάλιστο, να ζητήσετε από τον ασφαλιστή σας να σας το προσθέσει ως κάλυψη. Το κόστος είναι συνήθως πολύ μικρό και θα γλυτώσετε κόπο και χρόνο σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα