Σε περίπτωση που έχετε κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητό σας, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε εάν υπάρχει κάποιος που μπορεί να έχει τραυματιστεί έστω και ελαφρά και να ειδοποιήσετε ασθενοφόρο εάν χρειάζεται.

 

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να ειδοποιήσετε την τροχαία. Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά τουλάχιστον σε περίπτωση που δεν ευθύνεστε για το ατύχημα, σας συνιστούμε να το κάνετε. Και αυτό γιατί εάν μετακινηθούν τα αυτοκίνητα από τον τόπο ατυχήματος και δεν καταγραφεί το συμβάν από την τροχαία, τότε δεν θα είναι εύκολο να αντικρούσετε την δήλωση του άλλου εμπλεκόμενου σε περίπτωση που δεν αποδέχεται την ευθύνη του. Επίσης, καλό θα ήταν να τραβούσατε και μερικές φωτογραφίες στον τόπο του ατυχήματος πριν μετακινηθούν τα αυτοκίνητα.

 

Στην συνέχεια θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστή σας να τον ενημερώσετε για το ατύχημα και το πως έγινε, καθώς μπορεί να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες.

 

Εάν έχετε φροντίδα ατυχήματος θα πρέπει να την καλέσετε. Τότε θα έρθει η συνεργαζόμενη με την ασφαλιστική σας οδική βοήθεια, θα σας πάρει δήλωση ατυχήματος και θα βγάλει φωτογραφίες από τον τόπο του συμβάντος.

 

Τέλος, σε περίπτωση που δεν μπορεί να μετακινηθεί το αυτοκίνητό σας λόγω του ατυχήματος και στο συμβόλαιό σας έχετε την κάλυψη μεταφοράς από ατύχημα, τότε η οδική βοήθεια θα σας μεταφέρει το όχημά σας δωρεάν στο συνεργείο ή το φανοποιείο της επιλογής σας.